VSE City Run pomôže vďaka iWattu Lige za duševné zdravie - iWatt blog

Autor: Nezaradené

VSE City Run pomôže vďaka iWattu Lige za duševné zdravie

Podujatie VSE City Run je už niekoľko rokov zapísané na športovej listine každého nadšenca behu. Kvôli pandémii sa však tento rok nielen presunula do online priestoru, ale dala príležitosť zapojiť sa aj tým, ktorí namiesto behu preferujú bicykel alebo turistiku.

Cieľ bol jasný – nazbierať od 4. do 20. júna 2021 400 000 iWattov. Ak bude táto hranica pokorená, Liga za duševné zdravie a jej linka dôvery Nezábudka získajú od organizátora podujatia VSE finančnú podporu 15 000 €.

Pozitívna energia, pozitívne skutky, pozitívny dopad

Linka dôvery poskytuje podporu a pomoc 24 hodín denne 7 dní v týždni anonymne s pomocou kvalifikovaných psychológov, psychiatrov a sociálnej práce. Okrem nonstop telefonickej poradne ponúka pomoc aj prostredníctvom e-mailu, a to do 48 hodín. Suma 15 000 € zodpovedá mesačným nákladom na jej prevádzku.

Dôležitosť duševného zdravia

Hoci sa stigmy ohľadom psychických problémov odbúravajú pomaly, pandémia otvorenej konverzácii o duševnej rovnováhe pomohla. Ľudia boli vystavení neznámym situáciám, mnohí z nich ťažko znášali izoláciu, stratu práce, nemožnosť socializovať sa či nájsť únik z toxického prostredia. Jednoducho – ukázalo sa, že duševné problémy sú niečo, čo ľudí spája viac ako ich rozdeľuje.

Keď šport pomáha

Jedným zo spôsobov, ako si udržať psychickú rovnováhu, je šport. A ako ukázal VSE City Run, na Slovensku aj mimo neho sa našlo dostatok ľudí, ktorí si svojimi aktivitami dopriali dúšok pokoja a zároveň nimi neváhali pomôcť aj tým, ktorým šport už nestačí. Spoločne sa podarilo nazbierať 441 000 kilometrov, čím prekonali stanovenú hranicu. Zapojilo sa neuveriteľných 3260 používateľov, pričom najaktívnejší boli bežci/cyklisti/turisti a ukázali tak, že pozitívna energia nepozná hranice. Hlavný partner podujatia sa preto rozhodol venovanú sumu navýšiť na 16 500 €.

Pomôcť môžu účastníci aj naďalej – zakúpením merchu na stránke https://www.run24.sk/vse-city-run.

Sme hrdí, že súčasťou tohto ušľachtilého podujatia mohol byť aj iWatt a už teraz sa tešíme na ďalšie výzvy, ktoré vám prinesieme!

(Visited 126 times, 1 visits today)