1 beh, 1375 bežcov a 26 007 kilometrov - to bol druhý ročník No Finish Line - iWatt blog

Autor: Nezaradené

1 beh, 1375 bežcov a 26 007 kilometrov – to bol druhý ročník No Finish Line

Zákaz vychádzania a protipandemické opatrenia síce zasiahli športový život do značnej miery, no nezabránili milovníkom behu a chôdze v tom, aby pomohli deťom v núdzi. Od 5. do 8 novembra sa na celom Slovensku konal druhý ročníku charitatívneho behu No Finish Line a zapojiť a doň mohol každý bez vekového obmedzenia a bydliska.

Čo je No Finish Line?

No Finish Line je charitatívne podujatie Monackej obchodnej komory a na jeho štart sa prví bežci postavili už v roku 1999. Základnou myšlienkou behu je podporiť projekty na pomoc deťom, ktoré sa ocitli v ťažkej situácii v dôsledku zdravotných problémov, vojnových konfliktov, chorôb, nedostatku pitnej vody, hygieny, hladomoru, a ďalších ťažkostí a katastrof. Minulý rok si No Finish Line našiel svoju cestu aj na Slovensko. V Bratislave sa ho zúčastnilo vyše 2500 bežcov, ktorí vyzbierali 36 059 €.

Z offline-u do online-u

Bratislava mala hostiť beh aj tento rok. Kvôli pandémii sa však presunul do virtuálneho priestoru. Vďaka appke iWatt sa ho tak mohol zúčastniť ktokoľvek a kdekoľvek na Slovensku. Stačilo si vybrať jeden z troch prihlásených projektov, zabehnúť alebo prejsť minimálne 1 kilometer a zmerať si túto aktivitu prostredníctvom vlastnej mobilnej aplikácie alebo priamo appky iWatt. Každý kilometer, ktorý účastníci vymenili za iWatty cez mobilnú appku, znamenal pripísanie 1 € ku výslednej sume, ktorá putovala na podporu vybraných projektov.

Super účasť a krásna suma

Napriek tomu, že súbežne s No Finish Line 2020 prebiehalo aj celoslovenské testovanie na COVID-19, zúčastnilo sa ho fantastických 1375 bežcov, ktorí spolu odbehli alebo odchodili úžasných 26 007 km. Konečná suma, ktorú tak svojim pohybom získali bola 26 007 €. Finančnú pomoc nakoniec získajú všetky tri zapojené projekty.

OZ Nádej detí, ktoré sa stará o Centrum pre rodiny a deti v Bernolákove, získalo vďaka svojim podporovateľom 7 001 €. OZ PONS, ktoré využije prostriedky na organizovanie denného letného integračného tábora, dostane 7 697 €. Až 11 299 kilometrov zabehli bežci pre projekt #nerozlúčiteľní, ktorý zastrešuje Slovenský paraolympijský výbor. Jeho cieľom je vyhľadávať a podporovať mladé športové talenty medzi zdravotne znevýhodnenými deťmi a pomôcť tak búrať bariéry, s ktorými sa stretávajú v živote. Práve vďaka tomu získal tento projekt od sponzora podujatia, spoločnosti MiddleCap, najvyššiu odmenu, až 11 299 €.

Ak vám beh ušiel, nič sa nedeje. Stále môžete pomáhať, a to tým, že svojmu obľúbenému športovému klubu zašlete svoje iWatty v 10. kole innogy ligy najneskôr do 30.11.2020.
Zdroj: http://nofinishline.sk/sk/home

(Visited 227 times, 1 visits today)